Меню

Виховна година студентів 12-а групи на тему: «Вступ України в Раду Європи»

11 листопада 2021 року відбулася онлайн-виховна година для студентів 12-а групи факультету агрономії Уманського НУС.

Студенти дізналися багато цікавого про Раду Європи, яка є міжнародною організацією 47 держав-членів у європейському просторі.

Членство відкрите для всіх європейських держав, які визнають принцип верховенства права і гарантують основніправа людини і свободи для своїх громадян.

Рада Європи розглядає питання, що мають важливе значення для його членів, у тому числі питання попередження злочинності, зловживаннянаркотиками, охорони довкілля, біоетики та міграції. Рада Європи розробила понад 160міжнародних договорів, угод і конвенцій, які замінили буквально десятки тисяч двосторонніх договорів між різними європейськими державами.

Один з найбільших успіхів Ради це Конвенція про захист прав людини і основоположних свобод 1950 року, яка слугує основою для Європейського суду з прав людини.

Штаб-квартира Ради Європи знаходиться у Стасбурзі. Спочатку засідання Ради відбувалися в Університетському Палаці Страсбургу, у 1977 році для засідань Ради наокололиці міста  був зведений Палац Європи.

Кожен із присутніх студентів підготував розповість про обрану ним країну: Коломієць Владислав – Україна, Бадяка Владислав – Бельгія, Варич Данило – Данія, Демидова Дарина – Франція, Кравець Андрій – Ісландія, Стригун Марія – Болгарія, Шевчук Володимир – Естонія.

 

Студенти-агрономи дискутували про розвиток європейського простору в Україні та обмінялися думками про вступ нашої держави в Раду Європи.

Рада Європи була заснована після промовиВінстона Черчиля в університеті в Цюриху незабаром по завершенні Другої Світової війни, в котрій він закликав до створення «сполучених держав Європи» на зразок Сполучених Держав Америки. Рада була офіційно заснована 5 травня 1949 року Лондонською угодою, підписаною десятьма країнами-засновниками. Цей договір зараз відомий як Статут Ради Європи. Основною статутною умовою для вступу країн до Ради Європи (РЄ) є визнання державою-кандидатомпринципу верховенства права, її зобов'язання забезпечити права та основні свободи людини всім особам, які знаходяться під її юрисдикцією, та ефективно співпрацювати з іншими державами з метою досягнення цілей РЄ.

Владислав Пухний, староста академічної групи