Меню

Виховна година присвячена Всеукраїнському дню бібліотек

09.2019 р. в читальному залі №1 Уманського НУС спільно з кураторами 1 курсу та науковими співробітниками бібліотеки була проведена виховна година присвячена Всеукраїнському дню бібліотек.

Бібліотекар –

це талант і творчість,

це мистецтво спілкування

Бібліотека це – дзеркало і

пам'ять народу, держави.

 

30 вересня, починаючи з 1998 року згідно з Указом Президента України, бібліотечні працівники відзначають своє професійне свято – Всеукраїнський день бібліотек.

 

Розпочала вступне слово директор Наукової бібліотеки Наталія Сомова, яка розповіла студентам про історію та фонди бібліотеки у яких зберігається багато видань російською, польською, французькою, англійською мовами, які свідчать про одеський період училища. Серед них: «O roslinach, ich utrzymaniu, rozmnozeniu, i zazyciu» 1777 року видання, «Ботаніки первоначальные основанія" Н.М. Амбодика 1795 року видання, «Беседы о сельском хозяйстве» 1845 року видання, «Курс земледелия» 1837 року видання та інші.

Колектив дбайливо зберігає наукову літературу з овочівництва, плодівництва, ґрунтознавства, праці дослідних станцій, періодичні видання „Вестник Европы", „Современник", „Отечественные записки", „Киевская старина" та інші.

 Розповіла Наталія Сомова, про те, що гордістю бібліотеки є музейна кімната «Библіотеки Уманскаго средняго училища садоводства и земледълія», де збережені унікальні та рідкісні видання.

 

У виховній годині активну участь брали студенти 11-а групи: Олег Гудалін, Костянтин Криворучко, Богдан Лапенюк; 12-а групи: Дмитро Макарчук, Джулай Микола, Богдан Перканюк, Роман Безкоровайний, Анатолій Поліщук; 13-аг: Дмитро Ковтун, Діана Хмелюк…

Першокурсники стисло виклали інформацію про найдорожчі книги світу.

 

Із заключним словом виступила куратор 12-а групи Наталія Полторецька, яка подякувала науковим співробітникам бібліотеки, викладачам та студентам за активну участь у проведенні виховної години. Вона наголосила, що сучасна бібліотека – це не просто книгозбірня, а й відкритий кожному безмежний інформаційний світ; це храм духовності, до якого завжди можна прийти не тільки в пошуках істини, а й за розрадою, прагненням досягти душевної рівноваги.

 

Світлана Третьякова, к. с.-г. наук, ст. викладач кафедри рослинництва