Меню

Відкрите практичне заняття в польових умовах Василя Новака

У виробництві продукції рослинництва основним показником ефективного господарювання є отримання максимального економічно обґрунтованого урожаю. Досягти реалізації генетичного потенціалу сорту чи гібриду будь-якої вирощуваної сільськогосподарської культури можливо шляхом науково обґрунтованого підходу до технології вирощування.

20.09.2019 року, на кафедрі рослинництва відбулося відкрите практичне заняття у польових умовах, яке провів Василь Новак.

На практичному занятті досліджували густоту стояння гібриду кукурудзи – Р – 9234, ФАО – 320 на гектар та метр погонний, а також кількість качанів на 10 рослинах.

Також проводили визначення висоти рослин, при якому використовували оригінальні методи обрахунків.

 При визначенні середньої довжини качана ми викладали їх в довжину і проводили вимірювання рулеткою діливши довжину на їх кількість.

 

 

Такі ж визначення ми проводили при визначенні середнього діаметра качана, при цьому викладали качани розклавши їх по ширині таким чином:

 

 

Кількість зерен у качані ми обраховували множенням кількості рядів на кількість зерен в ряду.

 

При визначенні маси одного, а потім 10 качанів, ми використовували електронні ваги.

 

 

Вологість зерна обраховували використовуючи для цього – вологомір.

 

 Також визначили біологічну врожайність кукурудзи, у кг/га, а також врожайність з урахуванням вологості та воловий прибуток.