Меню

Відбулося протипожежне навчання та тренування студентів університету

Протипожежна безпека на підприємстві в Україні – невіддільна частина організації робочого простору і процесів згідно з нормами чинного законодавства.

Зокрема, цю сферу регламентують Правила пожежної безпеки в Україні, затверджені наказом Міністерства внутрішніх справ України, зі змінами, які періодично вносяться відповідними наказами.

Зафіксовані на законодавчому рівні вимоги пожежної безпеки зобов’язані виконувати – незалежно від приналежності та розміру статутного капіталу, обороту, кількості співробітників, форми власності, кодів ЗЕД, сфери роботи та інших аспектів – будь-які суб’єкти, що ведуть свою господарську діяльність на українській території.

Тому необхідно бути в курсі цих змін і коригувати організаційну роботу в даному секторі на виробництвах і в компаніях. 

А для цього слід регулярно проводити моніторинг нормативної бази та проходити відповідне навчання, щоб оновити не лише теоретичну базу, а й практичні навички співробітників.

З метою підтримання належного рівня пожежної безпеки в навчальних корпусах університету, гуртожитках, запобігання виникненню пожеж, проведення евакуації при пожежі, відпрацювання навичок персоналу та студентів (освітнього рівня молодший бакалавр, бакалавр, магістр) з організації гасіння пожежі на початковому етапі із застосуванням первинних засобів пожежогасіння, взаємодії з пожежно-рятувальними підрозділами було проведено об’єктове протипожежне навчання та тренування студентам, викладачам та співробітникам на кафедрі рослинництва факультету агрономії Уманського національного університету садівництва.

Для спостереження та надання рекомендацій при проведенні навчально-тренувальних заходів були запрошені Володимир Безкоровайний, капітан, головний інспектор відділу запобігання надзвичайними ситуаціями, Вікторія Омельчук, провідний фахівець відділу цивільного захисту, Володимир Давиденко, майор, головний інспектор відділу запобігання надзвичайними ситуаціями Уманського районного управління головного управління ДСНС України в Черкаській області.

Тож, підводячи підсумок проведеного, зроблено висновок, що такі практичні заняття вкрай необхідні. Вони позитивно впливають на психологічну готовність до нештатних ситуацій, підвищують рівень не лише теоретичних знань, а й практичних навичок, поліпшують обізнаність та дають необхідну базу для швидкого та ефективного реагування в разі виникнення надзвичайних подій.