Меню

Славетна історія нашого прекрасного міста

Цьогоріч, початок навчання у студентів першого курсу припав на чудовий осінній місяць жовтень. Звичайно, новий етап у житті кожної людини, може викликати певну стурбованість та переживання. Щоб допомогти студентам легше адаптуватися до навчального процесу, науково-педагогічний колектив факультету агрономії намагається максимально повно насичити студентське життя виховними заходами. Особливо відчутною стала потреба у вільному спілкуванні студентської сім’ї та патріотичного виховання в умовах повномаштабної агресії тимчасової рф проти України. Святкування Дня захисника і захисниці України, Дня козацтва України та Покрову Пресвятої Богородиці, яке припадає на 14 жовтня, стало чудовою нагодою познайомитися зі славетною історією нашого прекрасного міста та шляхами козацької слави.

Захід розпочався відвідуванням культурно-історичного комплексу “Стара Умань” де ознайомилися із виставкою картин сучасних митців, які відобразили у своїх роботах сторінки історії, що вписують українці сьогодні. Провівши екскурсію у форматі онлайн ми змогли долучити усіх бажаючих .

Ще більш захопливим став туристичний маршрут «Таємничими підземеллями Василіанського монастиря». Вражаюча і колоритна атмосфера огортає присутніх уже на вході, де відвідувачів зустрічає монах, який цікаво проводить екскурсію підземеллями, розкриває особливості побуту та історичні факти з життя монахів цього монастиря.

Василіанський монастир є однією з найстаріших будівель Умані, що збудована графом Потоцьким у 1764-1766 роках. Свого часу споруда мала оборонне значення, тому багато подій навколо неї пов’язані з історією козацтва Уманщини.

Звичайно ж, в цей день, ми не могли пройти повз волонтерського центру, що діє в нашому місті.

Студенти були вражені масштабом титанічної роботи, яку звалили на свої плечі волонтери.

Висловивши слова подяки та залишивши смаколиків для наших захисників і захисниць, пообіцяли і надалі відвідувати центр. Висловлюємо слова вдячності Людмилі ФОМЕНКО, волонтеру за цікаву екскурсію.

Наталія ПОЛТОРЕЦЬКА, куратор 12-а групи