Меню

Науковці кафедри рослинництва взяли участь у ІX Міжнародній науковій конференції в м. Вінниця “2016: ЗЕРНОБОБОВІ КУЛЬТУРИ ТА СОЯ ДЛЯ СТАЛОГО РОЗВИТКУ АГРАРНОГО ВИРОБНИЦТВА УКРАЇНИ”

В Інституті кормів та сільського господарства Поділля НААН відбулась Міжнародна наукова конференція “2016: ЗЕРНОБОБОВІ КУЛЬТУРИ ТА СОЯ ДЛЯ СТАЛОГО РОЗВИТКУ АГРАРНОГО ВИРОБНИЦТВА УКРАЇНИ”, присвячена 80-річчю з дня народження академіка НААН Анатолія Олександровича Бабича.

Учасниками конференції були викладачі кафедри рослинництва та агрохімії та ґрунтознавства, керівники та науковці науково-дослідних установ системи НААН,  дослідних станцій та господарств.

Захід розпочався відкриттям пам’ятної дошки академіку НААН Анатолію Олександровичу Бабичу. Академіки НААН Роїк М. В., Петриченко В. Ф. та директор інституту Корнійчук О. В. відмітили вагомий внесок наукової школи Анатолія Олександровича в аграрну науку України.

У пленарному засіданні академік НААН Петриченко В. Ф. виступив із доповіддю «Виробництво зернобобових культур і сої в Україні: сучасні виклики та перспективи». Ним було проаналізовано стан виробництва зернобобових культур і сої в Україні, окреслено шляхи вирішення проблеми рослинного білка, формування власних білкових ресурсів та представлено науково обґрунтовану стратегію збільшення виробництва зернобобових культур та сої в Україні.

Академік НААН, директор ННЦ «Інститут механізації та електрифікації сільського господарства» НААН  Валерій Адамчук розкрив питання технічного забезпечення технологій вирощування зернобобових культур і сої, а член-кореспондент НААН, директор Інституту зернових культур НААН Черенков А. В. – на стратегії їх виробництва в Степу України. Селекційно-технологічним аспектам вирощування сої в умовах зрошення Півдня України присвячена доповідь директора Інституту зрошуваного землеробства НААН Р. А. Вожегової.

Доктор сільськогосподарських наук, професор, завідувач кафедри рослинництва Уманського НУС Олександр Зінченко розкрив напрямки стратегії наукових досліджень із зернобобовими культурами у світі. Президент «Української асоціації виробників та переробників сої» Тимченко В. Н. відмітив перспективи вирощування сої в Україні та використання її у відгодівлі тварин і птиці.

Член-кореспондент НААН, директор Національної наукової сільськогосподарської бібліотеки НААН  Віктор Вергунов ознайомив аудиторію з передумовами появи, головними здобутками та інноваційними перспективами функціонування НААН України.

Наукова дискусія була продовжена на дослідних полях Інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН. Учасники конференції ознайомились із дослідами відділів отримавши масу задоволення.