Меню

Moodle – цифровий університет сьогодення!

Замінити живе спілкування у навчальному процесі між викладачами та студентами надзвичайно важко, однак дистанційне навчання – це нові можливості для самореалізації та прояву креативності як з боку професорсько-викладацького складу, так і зі сторони студентів. Основними принципами дистанційного навчання є інтерактивна взаємодія у процесі роботи, надання студентам можливості самостійного освоєння матеріалу, а також консультаційний супровід викладачами у процесі дослідницької діяльності.

Під час карантину колектив кафедри рослинництва факультету агрономії Уманського НУС, під керівництвом завідувача кафедри рослинництва проф. Анатолія Яценка, докладав усіх зусиль, щоб організувати ефективне дистанційне навчання студентів.

 

 

 

Саме завдяки платформі Moodle, яка стала справжнім цифровим університетом, здійснюється забезпечення повноцінного навчального процесу викладачами кафедри рослинництва Уманського НУС. На даній платформі студенти можуть знайти всю необхідну інформацію у вигляді презентацій, завантажених підручників, посібників, а також отримати бали виконуючи тестові завдання. Роботи подаються та оцінюються безпосередньо в Moodle. Регулярна атестація в електронному журналі дозволяє студентам контролювати свої навчальні досягнення.

За допомогою сервісу Zoom для проведення відео конференцій, онлайн-зустрічей і дистанційного навчання, викладачі кафедри проводять лекції, практичні та здійснюють консультування студентів. Під час сесії приймають заліки та екзамени. Студенти мають змогу здійснювати комунікацію з викладачами, зокрема доцентами Наталією ПолторецькоюЛідією Кононенко, старшим викладачем Світланою Третьяковою, викладачем Наталією Климович, доцентами Віталієм Кравченком та Лесею Вишневською, різними засобами, не лише через платформу електронного забезпечення навчання Moodle, а також у месенджерах Viber, Telegram або Skype, Куратори академічних груп, також проводять виховні години, роз’яснюючи студентам основні питання та заходи які необхідно проводити і дотримуватися в умовах карантину.

Викладачі кафедри рослинництва позитивно оцінюють досвід використання інтерактивних методів роботи, платформ і програм для дистанційного навчання та планують у майбутньому продовжити їх використання у викладацькій діяльності.

Світлана Третьякова, старший викладач кафедри рослинництва