Меню

«Екомакноутіл» - динамічний розвиток рослинництва

    Всеукраїнський науково-практичний семінар «Власна концепція безперервної в часі економічно ефективної, екологічно адаптивної з максимальним врахуванням біологічних і екологічних чинників нової системи землеробства «Екомакноутіл», що здатна в умовах прогресуючих негативних змін забезпечити динамічний розвиток рослинництва» відбувся на базі кафедри рослинництва факультету агрономії Уманського НУС 13 жовтня. Його доповідачами та гостями стали нині відомі, провідні підприємці, а в минулому випускники університету 1983 року.

    Розпочав робочий семінар доктор сільськогосподарських наук, професор, заслужений працівник сільського господарства України, відмінник аграрної освіти і науки України, завідувач кафедри рослинництва Анатолій Яценко, привітавши та представивши присутніх: першого проректора університету Івана Мостов’яка, декана факультету агрономії, доктора сільськогосподарських наук, професора Сергія Полторецького, професора кафедри агрохімії і грунтознаства Миколу Недвигу, Віктора Камінського, Леоніда Ківерського, Івана Моргуна, Якова Пасічника, Костянтина Грищука, Сергія Груша, Віктора Ніколенка, Павла Каленича, Валерія Фурмана, доцента кафедри публічного управління та адміністрування Григорія Коваленка. Від імені ректора університету привітав учасників семінару перший проректор Іван Мостов’як, який побажав плідної праці, наукових досягнень і здобутків.

    Представники команди ТОВ «Трейд-агрохім» у ході лекції ознайомили присутніх студентів і запрошених гостей з новітніми технологіями в галузі агрономії. Леонід Ківерський представив детальний опис досягнень групи дослідників ТОВ «Трейд-агрохім» у галузі нового землеробства, розкривши суть моделі безперервної в часі економічно ефективної, екологічно адаптованої нової системи землеробства Еco-max NT.

 

    Леонід Віталійович наголосив на потребі людства відчувати себе учасниками, а не спостерігачами екосистеми, адже лише від провідних агрономів, що втілюють нове та проводять дослідження в галузях землеробства, залежить подальша доля нашої країни. Також він висвітлив проблеми зміни клімату і пояснив, що вивчення екосистеми дає змогу зрозуміти людству актуальність даного питання.

    Робочий семінар дав змогу майбутнім фахівцям зрозуміти, що успішні агрономи України, враховуючи вимоги часу, повинні відмовитися від класичної системи землеробства та почати запроваджувати у виробництво досягнення сучасних науковців, зокрема, використовувати напрацювання провідних компаній, що спеціалізуються на даній справі.

Прес-центр Уманського національного університету садівництва