Меню

ЗУСТРІЧ ЗІ СТЕНОМ ФОРБСОМ ЗАСНОВНИКОМ ІМЕННОГО СТИПЕНДІАЛЬНОГО ФОНДУ

Кафедра рослинництва Уманського національного університету садівництва гостинно зустрічала почесних гостей зі Сполучених Штатів Америки Стена Форбса і Джона Чайлза.

Стен Форбс – відомий американський громадський діяч і бізнесмен, за підтримки якого з 2000 року здійснюється фінансування стипендій для студентів Уманського національного університету садівництва. Стипендії імені Стена Форбса призначають студентам із малозабезпечених сімей, які успішно опановують науку та мають схильність до вивчення англійської мови.

Джон Чайлз, куратор програми споріднених міст Умані з міста Девіс США, який теж не вперше відвідує наш навчальний заклад.

Анатолій Яценко, доктор с.-г. наук, професор, завідувач кафедри рослинництва з радістю провів для гостей екскурсію по найстарішій кафедрі університету. Він продемонстрував стенди з насінням технічних, малопоширених та інших культур.

Анатолій Яценко у лабораторії кафедри рослинництва показав Стену Форбсу і Джону Чайлзу снопові зразки різноманітних культур, розповів про банк насіння, який щорічно оновлюється і доповнюється.

Під час приємної бесіди гості стверджували, що і надалі сприятимуть налагодженню контактів між містами-побратимами й обміну студентами між Уманським НУС та Каліфорнійським університетом.

 

Світлана Третьякова, ст. викладач кафедри рослинництва