Меню

Зінченкові читання

Міністерство освіти і науки України

Уманський національний університет садівництва

ЗАПРОШЕННЯ

Всеукраїнська науково-практична конференція

«Актуальні проблеми агрономії»

 (Зінченкові читання)

Вельмишановні колеги!

Уманський національний університет садівництва запрошує Вас взяти участь у роботі Всеукраїнської науково-практичної конференції, яка відбудеться

3 червня 2022 року.

Початок роботи конференції о 10.00 годині

Робочі мови конференції – українська.

Основні науково-практичні напрямки:

1. Агрохімія                                                           4. Рослинництво
2. Ґрунтознавство                                               5. Садівництво
3. Землеробство                                                  6. Екологія

 

 

За додатковою інформацією звертатися:

(04744)-3-20-76 – кафедра рослинництва

(093)-333-66-06 – Полторецька Наталія Миколаївна.

 

Zoom Meeting ID: 554 155 7351
Passcode: 2022

Доброю традицією нашої кафедри у перші дні червня стало проведення Всеукраїнської науково-практичної конференції «Актуальні проблеми агрономії» (Зінченкові читання). Цей важкий для всіх рік не став виключенням. Науковці та студенти прийняли безпосередню активну участь у роботі конференції.

Роботу конференції розпочав вступним словом завідувач кафедри рослинництва, д. с.-г. н., професор, заслужений працівник с.-г. України Яценко Анатолій Олексійович. У своїй доповіді він згадав визначні здобутки та вагомі внески Олексанра Івановича Зінченка у розвиток вітчизняної науки.

Значну зацікавленість присутніх викликала доповідь декана факультету агрономії Полторецького Сергія Петровича на тему «Аграрний фронт України». Учасники конференції в повній мірі отримали відповіді на важливі для всіх у нинішній час питання стосовно стану аграрного сектору економіки України та можливості держави вирішення проблемних питань.

Чи буде Україна цьогоріч із урожаєм, у своїй доповіді «Прогноз врожаю в Україні на 2022 рік» висвітлила попередні показники доцент Третьякова Світлана Олексіївна.

Не менш цікавими і актуальними були виступи й інших науково-педагогічних працівників кафедри, де вони прозвітували про власні наукові дослідження та особливості зміни структури посівних площ сільськогосподарських культур в умовах воєнного часу.

Значну зацікавленість у обговорені представлених тем проявили також студенти – дипломники кафедри, які в нині проходять практику в умовах виробництва, а також безпосередньо приймають участь у проведенні наукових досліджень.

Наталія Полторецька