Меню

Як досягти високого рівня цитування наукової роботи?

Кожен вчений прагне, щоб його наукова праця була актуальною серед інших дослідників, на яку частіше посилаються, допомагаючи іншим науковцям створювати нові відкриття у науковій сфері. Як же написати таку статтю, яка буде мати високі наукометричні показники цитування серед інших наукових експериментів?

Робота повинна викликати інтерес своєю темою і новітністю дослідження.

Використовуйте в роботі тільки актуальну інформацію. Якщо стаття несе користь і унікальність даних, тоді інші автори будуть посилатися на них, використовувати в своїх роботах і створювати нові відкриття. Вони повинні бути цінними на момент дослідження і перевірені в авторитетних джерелах. Використовуйте матеріали із відомих зарубіжних і вітчизняних видань. Це підвищить довіру до роботи.

Публікуйтеся в рейтингових і перевірених виданнях

Чим вище авторитетність журналу, його квартиль, тим більш кваліфікована читацька аудиторія. Успішні вчені не читають і не видаються в сумнівних журналах.

Якісне видання – це:

1. Індексація в базах даних Scopus або Web of Science.

2. Високий рівень імпакт-фактора (WoS) або SJR метрики (Scopus) у предметній галузі науки.

3. Високі показники квартиля.

Потрапити в журнали, які індексовані цими базами даних, складно. Вони висувають дуже суворі та серйозні вимоги до наукових статей. Проте, публікація саме в таких рейтингових журналах допомагає кожному вченому гарантовано підвищувати рівень цитування його робіт.

Точно вказуйте всі свої дані, особливо під час їхнього перекладу англійською

Якщо допустити, навіть, невеликі похибки у написанні прізвища, переплутати букви місцями, це може спровокувати проблеми. Потрібно бути вкрай уважним. Перевіряйте всі дані афіліації вченого до і після публікації і вимагайте виправлення, якщо в редакції припустились помилки. Недбале ставлення до цих відомостей призведе до неправильної індексації наукової роботи.

Створюйте статті у співавторстві з іншими вченими, особливо з міжнародними дослідниками, які вже досягли успіху в своїй науковій сфері

Обмінюйтеся посиланнями на роботи з колегами. Співпраця буде викликати інтерес серед вчених і підвищить значення дослідження. Це допоможе розширити аудиторію і збільшити показники цитування. Даний спосіб важливий для вчених, які тільки стають на дослідницький шлях.

Відкрийте доступ до своєї роботи іноземним вченим, а також введіть в практику написання оглядових статей, в яких будете висвітлювати процес дослідження

Перекладіть матеріали академічною англійською мовою, яка є універсальною, адже нею говорить все наукове товариство. Тоді роботу 100% будуть частіше цитувати. А написання оглядових статей допоможе іншим авторам в більш стислому вигляді ознайомитися з працями, щоб зорієнтуватися і зрозуміти тенденції в цій дисципліні, а також в суміжних галузях.

Приділіть особливу увагу написанню анотації роботи

Потрібно, щоб вона мала чітку структуру згідно з усіма вимогами і перекладена академічною англійською мовою. Важливо правильно підібрати ключові слова, щоб роботу було легко знайти в пошуковій системі бази даних. Потрібно розуміти, що анотація грає вирішальну роль в ухваленні рішення – знайомитися повністю з роботою чи ні.

Пишіть статтю науковою зрозумілою мовою

Інші автори повинні її легко і з цікавістю читати, навіть якщо в тексті багато термінології. Не варто писати занадто великі речення, насичувати текст складними конструкціями і вступними словами. Варто правильно структурувати статтю, щоб читачеві було цікаво від початку і до самого тексту знайомитися з процесом і результатом дослідження.

Згадуйте в своїх роботах статті з бездоганною репутацією і перевіряйте кожне джерело

Тоді такі бібліографічні посилання покажуть, що вчений знайомий зі значними науковими працями в його галузі, і що саме вони стали натхненням і допомогою в написанні даної роботи.

Дотримуючись цих порад, дослідники обов'язково будуть посилатися на такі наукові роботи. Це посприяє новим контактам і підвищить як рівень цитування, так і репутацію автора в наукових колах.

Джерело інформації ТУТ