Меню

ВСП Тальянківський агротехнічний коледж УНУС (профорієнтаційна робота)

У кожного з нас є заповітна мрія.

Щоб вона стала реальністю, потрібен план,

процес, наполегливість, терпіння і бажання.

(Джеффрі Гітомер)

Правильний вибір майбутньої професії – один з головних життєвих напрямків, який здійснює людина в юному віці. Він має значення як для конкретної людини, так і для суспільства в цілому. Не розгубитися, правильно зорієнтуватися, знайти своє місце в житті дуже складно. Молода людина повинна зупинити свій вибір на професії важливій і необхідній суспільству, що відповідає її запитам та інтересам. Допомогти юнакові чи дівчині знайти своє місце в житті і покликана профорієнтаційна робота, основним завданням якої є допомога не лише у професійному, а й особистісному самовизначенні майбутніх абітурієнтів, яке потребує вирішення не лише проблеми “ким бути”, а й “яким бути”.

Викладачі Уманського НУС з кафедр рослинництва, генетики, селекції рослин та біотехнології, агрохімії та ґрунтознавства і загального землеробства 16 лютого 2021 р. відвідали ВСП Тальянківський агротехнічний коледж Уманського НУС. За історію свого існування цей навчальний заклад пройшов шлях становлення від агрошколи (1921 р.), Уманського сільськогосподарського політехнікуму (1929 р.) до сучасного закладу вищої освіти І–ІІ рівнів акредитації, в якому працює висококваліфікований викладацький колектив. Під час зустрічі доценти Андрій Мартинюк і Світлана Третьякова провели профорієнтаційну роботу зі студентами коледжу щодо можливостей навчання на освітньому рівні «Бакалавр» та умов вступу до університету.

Досить насиченою була ознайомча розповідь Андрія Мартинюка, доцента кафедри агрохімії та ґрунтознавства, про історію та сьогодення університету, його структурні підрозділи, наукову діяльність та міжнародну співпрацю.

Доцент кафедри рослинництва Світлана Третьякова донесла інформацію студентам щодо освітніх спеціальностей і програм, а також провела роз’яснення стосовно основних етапів вступної компанії 2021 року.

 Світлана Третьякова, доцент кафедри рослинництва