Меню

Всеукраїнський день бібліотек

Якісна освіта передбачає всебічний розвиток студентів, тому поряд з набуттям професійних навичок їх культурне виховання й ознайомлення з історією університету має важливе значення. Чергова виховна година у студентів третього курсу була присвячена Всеукраїнському дню бібліотек, який традиційно відмічають 30 вересня.

Вшановуючи пам’ять та з нагоди 120-річчя від дня народження українського письменника Семена Дмитровича Скляренка, на абонементі художньої літератури наукової бібліотеки університету презентовано книжково-ілюстративну виставку «Майстер історичного роману». На ній представлено видання з творчого доробку Семена Дмитровича, що зберігаються у книжковому фонді бібліотеки Уманського НУС. Першими її відвідувачами стали студенти 32-а групи факультету агрономії.

Крім цього, в рамках Всеукраїнського дня бібліотек, студенти відвідали кімнату стародруків та з цікавістю ознайомилися зі славетною історією рідної альма-матер. Усіх глибоко вразила та титанічна робота, що була зроблена сбівробітниками наукової бібліотеки, університету та випускниками для створення і наповнення цієї музейної кімнати. Не менш цікавими для них стали високі досягнення відомих учених-випускників університету, які є для них взірцем і прикладом для наслідування.

Студенти 32-а групи та куратор Н. М. Полторецька висловлюють слова подяки колективу наукової бібліотеки за цікаву подорож у історію університету та світ книжкових полиць.

Наталія ПОЛТОРЕЦЬКА