Меню

Всеукраїнська студентська наукова конференція, приурочена 150-річчю від дня народження Іполіта Івановича Корабльова

22 квітня 2021 року в дистанційному режимі в Уманському національному університеті садівництва відбулася Всеукраїнська студентська наукова конференція, приурочена 150-річчю від дня народження видатного вченого і педагога Іполіта Івановича Корабльова (1871–1951 рр.).

Дотримуючись умов адаптивного карантину кафедра рослинництва імені О. І. Зінченка в онлайн режимі провела секційне засідання. Із вступним словом про життя, діяльність та наукову спадщину вченого І. І. Корабльова виступив завідувач кафедри професор А. О. Яценко.

  

В роботі секції взяли участь 32 особи. Під керівництвом викладачів кафедри дипломники, незважаючи на дистанційний режим роботи, на високому рівні представили попередні результати своїх досліджень – згідно обраної тематики. Було заслухано 10 доповідей на актуальні теми, у яких студенти наголосили на актуальності розширення нового мислення в удосконаленні сільськогосподарського виробництва, а також впровадженні ефективних агротехнічних прийомів, з метою отримання потенційних урожаїв польових культур. В обговоренні представлених доповідей активну участь приймали всі члени секційного засідання. На думку більшості, кращою була доповідь студентки 11 м-а групи факультету агрономії Кристіни Шворінь на тему: “Ріст і продуктивність гороху посівного залежно від норми висіву в НВВ Уманського НУС ”. Друге місце зайняли студенти Назар Степовик ( 32-аг група) і Євгеній Пухір ( 41-а група). Третє місце вибороли Юлія Юрченко (12 м-а група) і Роман Топольник ( 41-а група). 

Дякуємо учасникам секційного засідання за участь та бажаємо успіхів у наступних наукових дослідженнях. Рекомендуємо студентам молодших курсів продовжити свої наукові дослідження згідно затвердженої тематики, а випускних – узагальнити опрацьований матеріал і використати оприлюднені результати під час написання кваліфікаційних робіт. 

Відповідальна за наукову роботу
кафедри рослинництва імені О. І. Зінченка
Наталія Полторецька