Меню

Студенти 12-а групи долучилися до національного уроку з медіаграмотності

Здобувачі вищої освіти факультету агрономії Уманського НУС взяли участь у національному уроці з медіаграмотності, який проходив у бібліотеці 18 лютого в рамках національного уроку з медіаграмотності, що був анонсований Міністерством освіти та науки України та Міністерство культури та інформаційної політики України, а також з нагоди Дня єднання відбувся семінар-тренінг «Медіаграмотність – інструмент протидії гібридним загрозам та інформаційно-пропагандистському впливу».

Організовуючи захід, працівники бібліотеки ставили на меті, перш за все, формування у користувачів бібліотеки базові знання у сфері медіа, ознайомити їх із найрозповсюдженішими видами маніпуляцій і пропаганди, надати базові інструменти перевірки інформації та критичного мислення. Учасники навчились аналізувати види і тексти медіа, засоби комунікації, критично сприймати медіатексти, володіти методами і прийомами психологічного захисту від непотрібної інформації, безпечної поведінки в медійному просторі, розвивати мотивацію щодо формування індивідуальної медіаграмотності.

Модератори семінару-тренінгу виступили бібліотекарі Наталія Олейніченко та Тетяна Сержук. Вони спонукали присутніх розвивати критичне мислення, разом із учасниками проговорили способи розпізнавання фейків та фішингу, види маніпуляцій в мережі та розглянули основні способи захисту від них.

Підводячи підсумок семінару-тренінгу «Медіаграмотність – інструмент протидії гібридним загрозам та інформаційно-пропагандистському впливу», модераторки зауважили, що медіаграмотність – це превентивна зброя проти дезінформації та soft skill, яку потрібно розвивати змалку. Саме в цьому полягає актуальність подібних занять, особливо сьогодні.

 

За джерелами бібліотеки У манського НУС