Меню

Співпраця з відомими випускниками рідної "Альма-матер"

В рамках взаємної співпраці викладачі кафедри рослинництва на чолі з деканом факультету агрономії Уманського НУС Сергієм Полторецьким відвідали ТОВ Агропромислова компанія «Маїс» м. Черкаси, засновником якої є випускник факультету агрономії (1984 р.), Голова ради директорів групи компанії «Маїс», Народний депутат України IV і VI скликань, кандидат економічних наук, заслужений працівник сільського господарства України Сергій Миколайович Терещук – людина з великим потенціалом керівника – організатора , ефективного менеджера і сучасного аграрія. Метою зустрічі було те, щоб більш детально ознайомитися з діяльністю АПК «Маїс», зокрема вивчити технологію підготовки насіння с.- г. культур до посівних кондицій на новому, високотехнологічному і найсучаснішому насіннєвому заводі в нашій державі.

Вразила гостинність господаря і його команди. Секретів не було, фахівці щиро показали все те, що цікавило викладачів – науковців. У команді Сергія Миколайовича переважна більшість випускників рідної «Альма-матер». Генеральний директор – С.С. Осадчий, заступник генерального директора – О.І. Калінчук , головний агроном – М.М. Братко , головний технолог із садівництва – С.І. Мельник , технолог заводу «Боровиця» – В.І. Жученко , бухгалтер – С.С. Лушпіган та багато інших. Всіх не перерахувати, адже в якості агрономів, операторів, лаборантів та інших фахівців працюють також випускники Уманського НУС різних років. Почуття гордості охопило викладачів тоді, коли відбулася зустріч з молодим випускником (2018 р.) факультету агрономії – Віталієм Братко.

Ще в пам’яті цей молодий, юний і аудиторний студент, а нині йому доручили відповідальну посаду технолога в такій серйозній і сучасній виробничій структурі. Тут відбувся «зворотній» учбовий процес – вчорашній студент навчав своїх викладачів сучасним секретам підготовки насіння кукурудзи до сівби.

Приємно, що найбільш сучасна і високотехнологічна виробнича компанія упродовж майже трьох десятиліть є активним роботодавцем для випускників різних професій Уманського НУС.

Не залишає поза увагою своєї основної діяльності АПК «Маїс» і навчально – наукову базу кафедри рослинництва – постійно дбає за підвищення рівня підготовки молодих агрономів згідно новітніх вимог.

Попереду в нас велика спільна праця – теоретична і практична підготовка студентів, а після закінчення навчання їхнє працевлаштування на виробництві.