Меню

Проведення спільних досліджень з аграріями-практиками

Пшениця – це основний продукт харчування для мільйонів людей. Її почали вирощувати майже 10 000 років тому.

Пшениця – одна з трьох зернових культур, поряд з кукурудзою і ячменем, вирощування яких найбільш поширене у світі. Саме тому співробітники кафедри рослинництва ім. О.І. Зінченка спільно з аграрними підприємцями проводять дослідження по вдосконаленню технології вирощування пшениці.

У квітні 2020 року було укладено договір про проведення науково-дослідних робіт на тему: «Дослідження різностиглих сортів пшениці» між Уманським національним університетом садівництва та ПП «ЛЮВайС», директором якого є наша випускниця Людмила Шевчук. Ціна договору, відповідно до вартості проведення науково-дослідних робіт, становить 10 000 грн.

Згідно договору виконавці досліджень – науковці кафедри рослинництва ім. О.І. Зінченка – провели закладання дослідів, а також проводять фенологічні спостереження, визначають біометричні показники пшениці, окрім того, буде проведено облік урожаю та визначення якості зерна.

Віталій Кравченко, доцент кафедри рослинництва