Меню

Практичне заняття «Beet growing technology» з дисципліни «Основи екологічного аграрного виробництва»

30 травня 2022 року для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» було проведено практичне заняття англійською мовою з дисципліни «Основи екологічного аграрного виробництва» на тему «Beet growing technology» (Технологія вирощування буряків), яку підготувала викладач кафедри Наталія Климович.

На практичному занятті було розглянуто господарське значення, ботанічну характеристику та технологію вирощування буряків. 

Вважається, що буряк має велике народногосподарське значення як харчова, стратегічна, кормова культура, яка біологічно надто складна, трудомістка в сільськогосподарському виробництві, промисловій переробці.

 

Буряк має велике агротехнічне значення. Глибока оранка, внесення великих норм органічних і мінеральних добрив покращують структуру ґрунту, підвищують його біологічну активність. Після цієї просапної культури поле залишається чистим від бур'янів, оскільки застосовуються агротехнічні і хімічні методи боротьби з ними. Буряк є добрим попередником для більшості культур у сівозміні.

 

Цукровий буряк належить до головних цукровмісних рослин. У коренеплодах міститься 17-18% цукру, а іноді 20% і більше. Тому для отримання високих і сталих врожаїв, дану культуру, потрібно вміти вирощувати й удосконалювати основні елементи технології.