Меню

ПОПЕРЕДЖЕНИЙ – ЗНАЧИТЬ ОЗБРОЄНИЙ!

В умовах війни кожна людина, незалежно військова чи цивільна, має знати основні правила поводження під час надзвичайної ситуації. Саме тому за ініціативи керівництва Уманського національного університету садівництва в актовій залі було проведено зустріч студентів факультету агрономії освітніх рівнів молодший бакалавр і бакалавр з представниками МНС.

Олена ОПРИШКО – заступник начальника відділу цивільного захисту та оборонно-мобілізаційної роботи Уманської міської ради розповіла студентам про сигнали оповіщення та евакуацію населення, а також нагадала присутнім правила яких варто дотримуватися у разі звучання сигнальної тривоги.

Наступним до слова був запрошений Олександр ГРЕБЬОНКІН – завідувач Уманських територіальних курсів цивільного захисту та безпеки життєдіяльності 3 категорії, який розповів студентам про «Дії населення в умовах воєнного стану». Зокрема, він особливу увагу приділив темі правил поводження із вибухонебезпечними предметами. Також студенти отримали покрокову інструкцію як діяти у випадку знаходження таких пристроїв та дізналися про те, які служби повідомляти.

На зустріч також запросили парамедика Юлію БОЙКО, яка ознайомила студентів з правилами надання домедичної допомоги постраждалим та пораненим внаслідок надзвичайних ситуацій чи бойових дій і продемонструвала, як правильно накладати турнікет, шину і медичну марлю. Зокрема вона радила студентам в екстремальній ситуації, перш за все, вміти надавати першу допомогу собі.

Дякуємо всім виступаючим за надану інформацію, яка, у разі необхідності, обов’язково знадобиться.

Бережіть себе, будьте пильними і зібраними, адже попереджений – значить озброєний!

 

Ірина РАССАДІНА,

заступник декана з виховної роботи