Меню

Секційне засідання дискусійного клубу

Засідання першого дискусійного клубу «Зміни клімату та їх вплив на сільськогосподарське виробництво України» відбувалось в аудиторії № 63 корпус № 1 університету і об'єднало 17 студентів із 14 навчальних закладів аграрної освіти України.

Студентські лідери обговорювали питання екологізації технології вирощування продукції рослинництва, нішевих культур у вітчизняному та світовому виробництві, сучасних підходів до управління живленням сільськогосподарських культур, збалансованого використання ґрунтових ресурсів та управління відтворенням родючості ґрунтів, актуальних проблем генетики, селекції рослин та насінництва, сучасних біотехнологій у вирішенні проблеми продовольчої кризи, мінімалізації механічного обробітку ґрунту: обґрунтування і шляхів виконання, бур’янів і заходів боротьби з ними у сучасному землеробстві.

Модератором засідання була Лідія Кононенко, заступник декана з навчально-виховної роботи факультету агрономії, доцент кафедри рослинництва. Їй допомагали відповідальні за проведення дискусійного клубу Людмила Рябовол, завідувач кафедри генетики, селекції рослин та біотехнології, доктор с.-г. наук, професор та Анатолій Яценко, доктор с.-г. наук, професор, завідувач  кафедри рослинництва.

Доповіді студентів супроводжувалися цікавими презентаціями та жвавим обговоренням.

За результатами засідання дискусійного клубу були відзначені найбільш активні його учасники:

1. Владислав Кириленко, Уманський національний університет садівництва,

2. Михайло Гусак, Львівський національний аграрний університет,

3. Тетяна Буднік, Житомирський національний агроекологічний університет,

4. Василь Мошківський, Житомирський національний агроекологічний університет,

5. Альона Заславська, Сумський національний аграрний університет,

6. Богдан Коцан, Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім. Гжицького.