Меню

«Небесна Сотня. Юні янголи»

22 листопада студенти та викладачі факультету агрономії Уманського НУС вшанували пам’ять Героїв Небесної сотні.  Метою заходу було виховати патріотичну свідомість,  розвивати бажання стати гідними громадянами України.

Студенти та викладачі зібралися, щоб у глибокій скорботі низько схилити голови перед пам’яттю тих, хто боровся за честь, правду і гідність  і віддав своє життя за нас з вами. Ми повинні не забувати героїчні сторінки, коли проливали кров патріоти. Ми живемо у важкий час. Час боротьби нашого народу за незалежність української держави.

Оксана Свистун, завідувач музею університету виступила перед присутніми з цікавою доповіддю про біографію Віталія Васільцова, випускника Уманського НУС, який був активним учасником Революції Гідності. Віталій брав участь у акціях громадського спротиву на Майдані Незалежності, починаючи з грудня 2013 року. 

Віталія Васільцова вшанували: Звання Герой України з удостоєнням ордена "Золота Зірка" (21 листопада 2014, посмертно) — за громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння Українському народу, виявлені під час Революції Гідності

Кожен із Небесної сотні, як і ми з вами мали свою сім’ю, батьків, друзів, захоплення, свої симпатії і свої невідкладні справи. Але поклик їхньої душі саме в цей час призвав їх до боротьби за вільну, демократичну, чесну Україну. Молоді хлопці віддали своє життя за те, щоб кожен наш новий день був сповнений свободи, надії та світла. Сьогодні Україна проходить через найскладніше випробування, війну, війну за незалежність, свободу, територіальну цілісність. Ворог зазіхає на найсокровенніше, нашу рідну землю, нашу націю. Але мужні українські солдати, добровольці, волонтери довели одну істину – «Нас б’ють, ми літаєм!».

Ви, молоде покоління, - майбутнє України. Тож своїми знаннями, працею, здобутками підносьте свою країну. Будьте гідними своїх предків, любіть рідну землю, бережіть волю і незалежність України, поважайте наш народ і нашу мелодійну мову. Незважаючи на усі негаразди, що відбуваються зараз, всі ми прагнемо одного - миру, спокою, міцної та квітучої держави та чистого неба над головою.

А знаєте, війна колись закінчиться

 І з часом відбудуються міста,

 Але ніколи більше не повернуться

 Всі ті, кого забрали небеса...