Меню

Міжнародне стажування науковців УНУС – Fescue Toxicosis and Management

В рамках підтримки України під час війни міжнародною спільнотою організованою Добровільним об’єднанням аграрних університетів США (Університет Міссурі, Університет штату Північна Кароліна, Університет Джорджії та Технологічний університету Вірджинії) проходило міжнародне стажування - Fescue Toxicosis and Management: a course for university students in Ukraine" для молодих вчених (студентів, аспірантів та докторантів) Інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН, Уманського національного університету садівництва та ЗВО «Подільський державний університет».

Десять тижнів поспіль, з 7 вересня по 16 листопада 2023 р. представники від факультету агрономії УНУС доцент Наталія Полторецька, старший викладач Вячеслав Яценко та магістранти Володимир Бурханов й Ігор Громадський проходили міжнародне стажування.

Основні цілі курсу лекцій: поширити знання про серйозну виробничу проблему відновлення пасовищ в американському сільському господарстві з позицій агрономії, зоотехнії, ветеринарії та економіки; показати мультидисциплінарний підхід до вирішення проблеми; підтримка викладачів та молодих вчених України під час війни з метою сталого розвитку галузі тваринництва.

Онлайн-зустрічі відбувалися за наступними темами:

«Токсичність костриці та шляхи вирішення проблеми»;

«Вплив токсичності костриці при використанні її в годівлі ВРХ»;

«Безендофітні сорти та сорти із новітніми ендофітами як спосіб вирішення проблеми»;

«Організація виробничих процесів на різнотипових пасовищах»;

«Особливості закладання пасовищ».

 Молоді науковці активно обговорювали актуальні питання даної проблеми з урахуванням особливостей сільського господарства України та США.

 

Наукова спільнота Інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН, Уманського національного університету садівництва та ЗВО «Подільський державний університет» щиро вдячна спікерам з США за досвід з управління пасовищами костриці для сталого розвитку галузі.