Меню

Ми різні, а мова у нас одна на всіх

9 листопада в Уманському національному університеті садівництва відбувся Всеукраїнський радіо диктант національної єдності, приурочений до відзначення Дня української писемності та мови. Девіз цьогорічного радіо диктанту – «Нас багато. Ми різні. Але нас об’єднує спільна мета».

Пощастило і студентам 11-а групи факультету агрономії долучитися до акції, яка вже стала традиційною в стінах нашого університету. Пощастило, тому що вона єднає цілий народ, адже рідна мова – це його кров, його душа.

Особисто для нас, студентів 11-а групи, щорічний радіо диктант став чимось більшим, ніж масова акція чи захід. Напевно, це свято, яке дало змогу показати свій хист і любов до українського слова. І нехай трапляться в тексті помилки, але ми працюємо над собою, щоб стати кращими, більш грамотними та віртуознішими носіями рідної мови.

Ми поважаємо рідну мову, закликаємо й інших наслідувати наш приклад. Недаремно ж стовідсотково студенти нашої групи взяли участь у написанні вісімнадцятого Всеукраїнського радіо диктанту національної єдності.

Тож зі святом нас українці, з Днем української писемності та мови!

 

ДОВІДКОВО. За православним календарем, 9 листопада – це день вшанування пам’яті Преподобного Нестора-Літописця послідовника творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія. Мало хто знає, що колись цього дня віддавали до школи дітей. Батьки зі школи йшли до церкви та ставили свічку перед образом преподобного, вірячи, що він допоможе дитині вивчитися. І, що головне, вчитися все життя багато, старанно і завжди. Адже «користь від цього є велика», бо «хто вчиться змолоду – не зазнає на старість голоду».

Анастасія Марущак, студентка 11-а групи