Меню

Господарське значення й особливості технології вирощування бульбоплідних культур

Важливість картоплі у нашому повсякденному житті важко переоцінити, адже її називають другим хлібом. Питання вирощування сталих врожаїв цієї стратегічно важливої культури стало особливо актуальним в нинішніх умовах, коли країна веде запеклі бої за збереження власної незалежності. Нажаль, багато сільськогосподарських угідь нині знаходяться в окупації, або ще не придатні для обробітку через військові дії. Відповідно можливість виростити врожай та зібрати його є проблемою. Тому вміння вирощувати картоплю в різних кліматичних умова з метою забезпечення харчової та переробної промисловість сировиною постає особливо гостро.

В межах вивчення курсу «Рослинництво» студентами факультету плодоовочівництва, екології та захисту рослин на лабораторному занятті детально опрацювали особливості технології вирощування картоплі. Водночас познайомилися із біологічними особливостями, поширенням та господарським значенням інших бульбоплідних культур, які малопоширені в нашій країні, але поступово набувають популярності серед споживачів.

З метою популяризації серед студентів вивчення іноземних мов це заняття проводили з використанням матеріалів на англійській мові. Такий формат навчання виявився для студентів дещо не звичним, проте досить продуктивним. Студенти набули нових знань у галузі с.-г. виробництва та поповнили свій словниковий запас агрономічними термінами.