Меню

Екскурсійна поїздка до СТОВ АФ «Ольгопіль»

Колектив кафедри рослинництва. Уманський НУС.
Колектив кафедри рослинництва. Уманський НУС.

Викладачі кафедри рослинництва Уманського національного університету садівництва відвідали елітно-насінницьке господарство СТОВ АФ «Ольгопіль», Чечельницького району, Вінницької області. Директор фірми, кандидат с.-г. наук П. Є. Каленич особисто провів змістовну екскурсію по всіх виробничих підрозділах господарства. Науковці кафедри мали можливість побачити основні технологічні процеси під час виробництва сільськогосподарської продукції та елітного насіння польових культур. Найбільше зацікавлення викликало відвідування єдиного комплексу з виробництва молочної продукції – щойно збудовані роботизована ферма з утримання молочних корів, завод із виробництва молочних продуктів по європейським сертифікатом якості, адміністративно-готельний центр. Крім цього, досить пізнавальним було відвідування насіннєвої лабораторії з визначення якості, а також заводу з виробництва насіннєвого матеріалу.

Особливістю діяльності господарства є не лише фінансовий розвиток агрофірми, а й соціальна підтримка села та його жителів. В Ольгополі діє готель, зал святкування більше ніж на 300 осіб, організовується маршрут для розвитку зеленого туризму. За кошти господарства облаштовується добробут села, щорічно оновлюють і прокладають нове асфальтне полотно доріг. У будинку культури діє музей історії села з унікальними автентичними експонатами, доросла та дитяча бібліотеки. В центральній частині села відкрито пам’ятники Т. Г. Шевченку та О. С. Пушкіну, сучасний спортивний та дитячий майданчики.

Територія господарства організована так, щоб працівникам були облаштовані місця для відпочинку, їдальні для обідніх перерв, душові кабінки. У кожному з підрозділів поряд з робочими приміщеннями ростуть міні садки з яблунями і грушами, клумби з трояндами, фонтани, зелені газони.

Приємно вражає те, що керівництво не зупиняється на досягнутому, має амбітні плани розвитку галузі тваринництва та переробки молочної продукції на європейському рівні.

Щиро вдячні трудовому колективу та керівнику агрофірми П. Є. Каленичу за гостинність!

Бажаємо успіху і реалізації задуманого!