Меню

Дистанційне навчання із дисципліни «Рослинництво»

Студенти третього курсу факультету плодоовочівництва, екології та захисту рослин, під час вивчення дисципліни «Рослинництво», зазвичай практично закріплюють здобуті теоретичні знання на дослідному полі університету в польовій і кормовій сівозмінах кафедри рослинництва ім. О. І. Зінченка під керівництвом викладачів кафедри. Однак карантин спричинив корективи навчального процесу та методики проведення занять. Знайти оптимальний варіант отримання належного рівня освіти допомагає система дистанційного навчання з використанням Moodle і Zoom. Великою перевагою для роботи зі студентами стало те, що ми вивчаємо дану дисципліну впродовж двох семестрів. Розпочавши вивчення морфологічних і біологічних особливостей польових культур та технологій їх вирощування ще в попередньому семестрі, ми не зустріли жодних перепон для продовження роботи в умовах карантину – оскільки студенти вже мали навики та певний алгоритм дій у вирішенні отриманих завдань. Більшість із студентів відповідально підійшли до вивчення дисципліни дистанційно, добре оволоділи новими знаннями та отримали оцінки у поточному контролі знань.

 

 Звичайно жодний із наявних методів дистанційного спілкування невзмозі замінити живого спілкування зі студентами, відчути їх жвавий інтерес та прагнення до знань.

Користуючись доступними інтернет ресурсами на базі колекційного розсадника кафедри дистанційно проведено спостереження за станом посівів, їхньої густоти, визначення фази розвитку рослин.

 

Доцент кафедри Наталія Полторецька