Меню

День Державного Прапора України

Торуй свій шлях – той, що твоїм назвався,

той, що обрав тебе навіки вік

До нього змалку ти заповідався

до нього сам Господь тебе прирік.

Василь Стус

На вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України та з метою виховання поваги громадян до державних символів Указом Президента України від 23 серпня 2004 року № 987 встановлено День Державного Прапора України, який відмічається щорічно 23 серпня.

Державний Прапор є одним із державних символів країни. Кольори прапора відбивають наш історичний дух, національні традиції, ідентифікують територіальні межі.

В історичному утвердженні Прапор України пройшов довгий шлях із часів заснування України. 4 вересня 1991 року, вже після проголошення незалежності України, національний синьо-жовтий прапор замайорів над Верховною Радою України.

Тепер він присутній на будівлях державних та громадських установ країни. Усі офіційні події розпочинають із підняття Державного Прапора. Наш прапор можна побачити на вершинах найвищих гір планети, а український космонавт Леонід Каденюк розгортав його на космічній станції.

Впродовж усього часу російсько-української війни, український прапор, просякнутий кров’ю героїв, посічений осколками й пробитий кулями залишається символом честі, відваги та стійкості українського народу. Прапор, що майорить над звільненою від окупантів територією — це безмежна гордість і водночас пам’ятник для тих хто віддав своє життя за нашу свободу.

Мужність наших захисників у боротьбі з агресором це приклад відваги і героїзму для багатьох поколінь, щоденна мотивація для невтомної праці та нових звершень на спільному шляху до Перемоги.

З Днем Державного Прапора! Пишаймося, адже нині, наші воїни під синьо-жовтим прапором виборють світле майбутнє для усього людства.