Меню

Бобові — це перспективно, корисно і смачно

До Всесвітнього дня бобових культур 10 лютого цього року у дистанційному режимі за допомогою платформи ZOOM відбулася інформаційна година «Бобові – великий потенціал для зміцнення продовольчої безпеки на світовому рівні» за участі студентів і викладачів кафедри рослинництва факультету агрономії, працівників бібліотеки нашого університету. З вступним словом до учасників конференції звернувся завідувач кафедри, доктор сільськогосподарських наук, професор Анатолій ЯЦЕНКО.

Розповіли про досягнення їхніх підприємств та заохотили студентів до  отримання знань та ведення наукової роботи виробничники: Максим КАЛІЄВСЬКИЙ – заступник директора департаменту по агрономічному супроводженню і розвитку бізнесу, компанія ТОВ «Укрпромінвест Агро» та Олександр СТАСІНЕВИЧ – менеджер з маркетингу ТОВ Август-Україна.

З виступами та презентаціями щодо походження, історії поширення та технології вирощування зернобобових культур звернулися до присутніх студенти  Наталія ІЛЬЧЕНКО, Сергій ГУЛЯЄВ та Роман ТОПОЛЬНИК.

Надзвичайно цікавою була доповідь щодо сучасних тенденцій розвитку виробництва зернобобових культур в міжнародній періодиці провідного бібліотекаря Віри ПОБЕРЕЖЕЦЬ.

Директор бібліотеки Тетяна КРАВЧЕНКО ознайомила учасників інформаційної години з надходження нової літератури в галузі агропромислового виробництва та висловила побажання щодо допомоги викладачів університету в отриманні нових підручників.

З завершальним словом виступили доцент Андрій СІЧКАР та завідувач кафедри Анатолій ЯЦЕНКО.