Меню

22-23 вересня студенти факультету агрономії взяли участь у найбільшій демонстації техніки «Битва Титанів 2016». Демонстрація відбулася на полях групи компаній «ТАК», що на Тетіївщині, пройшли запеклі випробування техніки в, без перебільшення, суворих умов

Понад 100 одиниць техніки представлено в дії! 5 постійно діючих демонстраційних майданчиків: І зона – плуги та глибокорозпушувачі; ІІ зона – сівалки; ІІІ зона – обприскувачі та розкидачі; ІV зона – борони та культиватори; V зона – комбайни, жатки, бункери та зерновози.

Технологія вирощування польових культур базується на використанні сучасних машин. Виробничою базою навчання для студентів факультету агрономії 22 вересня 2016 року став День Поля «Битва Титанів» у с. Степове Тетіївського району Київської обл. Студенти під консультуванням доцента кафедри рослинництва Василя Новака брали безпосередню участь у оцінці процесів технології від основного обробітку до збирання.

Експеримент проводився у шести зонах ( I– плуги та глибокорозпушувачі, II–сівалки, III–оприскувачі та розкидачі, IV– борони та культиватори, V– гібриди кукурудзи).

Студенти у виробничих умовах мали змогу порівняти якість виконання робіт тракторами і машинами різних фірм, детальніше ознайомитися із їх технічною характеристикою та продуктивністю.

Не обійшлось і без рекордів: в рамках практичної демонстрації було представлено найбільший в України тринадцятикорпусний плуг, виробництва КУН-Україна. Рекорд офіційно зафіксовано та внесено до єдиного реєстру рекордів України.

Окремої уваги потребує національний британський стенд, в рамках якого учасники ознайомились з сільськогосподарською технікою, ЗЗР, добривами, каталогом британських сільськогосподарських компаній, а також відвідали майстер-клас «Особливості внесення засобів захисту рослин зі спеціальними розпилювачами британського виробництва  компанії HYPRO на базі самохідного оприскувача Househam Sprayer», який провів спеціаліст з технологій застосування засобів захисту рослин Степан Деркач, ТОВ «Сингента».

Також, в рамках національного британського павільйону представлене унікальне шоу телескопічних навантажувачів JCB Loadall 541-70 Agri. Кожен учасник виставки перевірив свої навики управління та взяти участь у розіграші призів. Крім ознайомлення з продукцією та технікою провідних британських компаній, усі відвідувачі дегустували ексклюзивні чайні бленди компанії Ahmad Tea.

Вперше, участь у «Битві Титанів» прийняв державний концерн "УкрОборонПром"! Найсучасніші безпілотні авіаційні систем вітчизняного виробництва, що обладнанні електронними системами з підвищення ефективності обробки землі та вирощування врожаю кружляли над полями «ТАК-Агро» демонструючи усі переваги експлуатації. Продемонстровано технічні характеристики та можливості безпілотників «Observer-S» та «Кречет», «Беркут», «Келеп», «Raven» та безпілотного авіаційного комплексу БпАК-МП-1!

Вразила своїми масштабами демонстраційна зона Автомобільних партнерів. Цьогоріч, на полях «Битви Титанів» були представлені Mercedes-Benz, Toyota, Mitsubishi, Volvo, Renault, VW, Suzuki, SsangYong, УАЗ, ГАЗ, Chevrolet, IVECO. Відвідувачі не просто оглянули автоекспозицію, а особисто протестували усі моделі на щойно зораному полі!

Організаторами заходу виступили Всеукраїнська Аграрна Рада, група компаній Dykun і група компаній «ТАК», за підтримки Асоціації свинарів України, Асоціації виробників молока, НАЦУ «Укрцукор» та Посольства Великої Британії в Україні.