Меню

Участь у Міжнародному Дні поля

Доцент Василь Новак 21.06.2018 р. брав участь у  "Міжнародному дні поля в Україні/International Field Days Ukraine 2017", організованому DLG Ukraine, навчальним центром DAZ та УкрНДІПВТ ім. Л. Погорілого.

У дискусії "Трансфер знань та інноваційних технологій в аграрному секторі" лейтмотивом був пошук методики передачі знань у ланці навчального процесу,  науки та виробництва.

Цінною є експозиція посіву кукурудзи сівалкою Horsсh із тиском від 150 до 350 кг на сошник та різноглибинним внесенням мінеральних добрив.

 

Приємно був вражений вирівняністю та добрим розвитком рослин лінійки гібридів соняшнику селекції ВНІС, заснованого професором нашого університету Ф.М. Парієм.

 

Центральне місце за розміщенням і обсягами варіантів займали досліди листкового підживлення зернових культур, ріпаку, сої, буряків  вуксалом,  виконані компаніями Уніфер, Нуфарм, Лімагрейн.

 

Багатокомпонентна, вартністніша за бетанальну, високоефективна схема захисту буряків цукрових від компанії «Штефес» дозволяє знищувати сегетальну рослинність навіть у фазу цвітіння. 

 

Позитивом було випробування агрегатів (трактор + с.-г. машина) вітчизняного виробництва

Лриємно вразила лінійка гібридів соняшнику селекції ВНІС (продовження праці покійного Федора Микитовича Парія)

Василь Новак, доцент кафедри рослинництва