Меню

Співпраця колективу кафедри рослинництва з виробництвом та науковими установами академічної аграрної науки

    Свій відлік часу кафедра рослинництва Уманського НУС бере з давніх часів – з 1868 р. Цього року, згідно «указу Государя Імператора Олександра II Уманське училище садівництва розширює свою наукову та навчальну діяльність і перетворюється в Уманське училище землеробства і садівництва». Ставиться завдання про дослідження та вивчення польових культур і ведення польового землеробства.

    За багаторічний період діяльності кафедра рослинництва напрацювала глибокі і давні традиції, зокрема тісний зв'язок з виробництвом, науковими установами академічної науки.

    Нещодавно кафедру відвідали випускники 1983 р., на той час відмінники навчання Уманського сільськогосподарського інституту, друзі по житті, знані люди нашої держави: академік, доктор с.-г. наук, професор, директор Інституту землеробства НААН України Віктор Камінський і повний кавалер орденів «За заслуги», лауреат державної премії в галузі науки і техніки, директор агрофірми «Ольгопіль» Вінницької області Павло Каленич.

    У спілкуванні з викладачами кафедри були підняті питання наукової роботи, захисту дисертацій аспірантами, співпраці університету з іншими науковими установами нашої держави, проходження навчально-виробничої практики студентами факультету агрономії, захист їх дипломних робіт. Цікава розмова відбулася з питань нових технологій і методик викладання фахових дисциплін на кафедрі. По закінченню ділової зустрічі директор агрофірми Павло Каленич передав у постійне користування кафедрі інтерактивну дошку. Таке навчальне обладнання буде сприяти виконанню навчального процесу на сучасному рівні, застосовувати світові технології навчання. Нині викладачі кафедри вивчають і вдосконалюють прийоми викладання навчальних дисциплін із допомогою такого найсучаснішого навчального обладнання. Лекції та лабораторно-практичні заняття на кафедрі тепер проходять більш цікаво з подачею для студентів широкої та сучасної світової інформації.

    Колектив кафедри щиро дякує Павлу Євгеновичу та його колегам за цінний подарунок!